SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Stockholm Simklubb
Grundad 1895

Simträningen består i dagsläget av åtta grupper uppdelade utifrån utvecklingsnivå och delvis ålder. Storleken på simgrupper beslutas av styrelsen i samarbete med tränare.

 

Träningar genomförs gruppvis. För att få utveckling i sin simning krävs kontinuitet. Följande utgör förutsättningar och mål för de olika grupperna.

 

Grupp Förkunskapskrav Målsättning
1 För att simma i grupp 1 bör du kunna simma 15-25 meter, doppa huvudet och hoppa från kanten.  Målet för grupp 1 är att kunna simma 25-50 meter bröst- och ryggsim med bra och säker teknik samt att ha provat på crawl och att dyka.
2 För att simma i grupp 2 ska du kunna simma 50 meter i rygg- och magläge.  Målet för grupp 2 är att kunna simma 50-100 meter bröstsim, ryggsim och crawl, att kunna dyka samt att ha provat på fjärilssim.
3 För att simma i grupp 3 ska du kunna simma 100 meter bröst- och ryggsim samt 50 meter crawl.  Målet för grupp 3 är att kunna simma mycket bra bröstsim, ryggsim och crawl 100-200 meter samt att kunna simma bra fjärilssim.
4 För att simma i grupp 4 ska du kunna simma 100-200m ryggsim, bröstsim och crawl samt kunna simma 25m fjäril med relativt bra teknik.  Målet med grupp 4 är att kunna simma 200 meter bröst, rygg och crawl med god teknik samt behärska start och vändning med god teknik. Målet är även att kunna simma bra fjärilssim. 
5 För att simma i grupp 5 ska du kunna med simma 200 meter bröst, rygg och crawl med god teknik samt behärska start och vändning med god teknik.  Målet är att kunna simma samtliga simsätt med mycket god teknik. 
6 Förkunskaper och mål för grupp 6 är ungefär de samma som för grupp 5, nämligen att du ska kunna med simma 200 meter bröst, rygg och crawl med god teknik samt behärska start och vändning med god teknik.  Målet är att kunna simma samtliga simsätt med mycket god teknik.
Basår I basårsgruppen simmar våra äldre simmare från 12 år och uppåt. Här utvecklas du genom att din teknik finslipas ytterligare.  Målet för gruppen är att kunna simma längre sträckor av alla fyra simsätt och med allt bättre teknik. 
Stora gruppen Stora gruppen består av våra mest erfarna simmare, inklusive våra egna tränare. För denna grupp är träningen något friare.  Målsättning för träningen i gruppen är att erbjuda möjlighet att fortsätta simträningen upp i vuxen ålder.

 

 
Instagram