SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Stockholm Simklubb
Grundad 1895

Att träffas och simma ska vara ett roligt sätt att umgås på och en sund vana som man behåller hela livet. IFK Stockholms simträning är inriktad på att under trevliga former lära sig simma de fyra simsätten bröst-, rygg-, fri- och fjärilssim med bra teknik. Du vinner kanske inga OS-guld om du simmar i vår klubb, men du får lära dig rätt simteknik och får bra grundträning, du ges möjlighet att delta i interna tävlingar och åka på läger. Inte minst får du nya kompisar i och utanför bassängen. 

 

IFK Stockholm Simklubb lär ut simning från simskolenivå och uppåt. Vi erbjuder simträning för barn och ungdomar mellan 5-25 år 1-2 gånger/vecka beroende på ålder och simnivå. Vårt huvudsakliga träningstillfälle är tisdagkvällar. Därutöver har vi ett extra träningstillfälle söndagkvällar för våra äldre och mer vana simmare. För äldre simmare från 15 år och uppåt som tränat länge i klubben finns möjlighet att bli hjälptränare och tränare vid behov.

 

Du tränar tillsammans med andra på samma kunskapsnivå för att du ska utvecklas så mycket som möjligt. Du som är ny i klubben får provsimma första gången för att tränarna ska kunna bedömma vilken kunskapsnivå du har inom olika simsätt och vilken grupp som är lämplig för dig. Indelningen under träningarna sker alltså inte efter ålder. Förflyttning mellan grupperna sker oftast i början av terminerna men kan i princip ske när som helst när du är mogen för det och i mån av plats.

Målsättning

Målsättningen för simträningen är att skapa förutsättningar för att kunna träna simning och utöka sin kondition. Simträning med IFK Stockholm Simklubb har som mål:

 

  • att kunna simma de fyra simsätten
  • att simma med rätt simteknik
  • att tycka att det är roligt att simma
  • att känna gemenskap med kamraterna i klubben
  • att detta leder till att man stannar kvar länge i simklubben
  • att uppnå denna målsättning utan att delta i externa tävlingar

 

Balans mellan träning och tävling

I IFK Stockholm simmar vi för att det är kul. Klubben deltar inte i externa tävlingar. Däremot anordnar vi en gång per termin klubbtävlingar på ordinarie träningstid där du får prova på tävlingsformen.

 
Instagram